Lite update

Hej! Jag sitter just nu på ett tåg påväg hem från Vålådalen. Lyssnar på min favoritpodd och slumrar till då och då.
Jag vill lämna en liten update på hur jag mår just nu. Och först och främst vill jag bara tacka för alla fina och stöttande ord. Det är väldigt skönt att få höra att det är fler som känner igen sig och att jag inte är ensam. Och att så många bryr sig är så fint tycker jag, att om man faktiskt vågar sträcka ut en hand så finns det fler än man tror som tar tag i den. Tack.

Jag bestämde mig för att åka på det här lägret bara några dagar innan det startade. Jag tror inte att det är bra att undvika situationer bara för att det känns jobbigt. Ångest är bara en känsla och inte verkligheten, om ni förstår vad jag menar. Därför är det inte farligt att känna den och göra tvärtemot vad den säger att man ska göra. Även om det gör väldigt ont i magen i början. Sedan är det såklart en avvägning om man orkar trotsa ångesten. 
Jag är lite överraskad över hur trött jag har varit de senaste veckorna och hur svårt jag har haft att koncentrera mig. Jag är en person som oftast inte glömmer saker men de senaste veckorna har jag glömt allt ifrån tider till bilnyckeln i bilen mer än bara en gång. Träningen har varit min lilla tillflykt och jag har fokuserat på de lite tuffare passen, det är dom jag tycker bäst om och som jag njuter mest av. Som igår på lägret så körde vi massa korta intervaller uppför en slalombacke och det var så vidrigt jobbigt och efteråt när jag låg där på marken slog det mig att det är det här jag lever för. Det är exakt den här stunden som är den bästa. När man är omringad av vänner som också älskar att ta ut sig och det inte finns något mer i huvudet än att ta sig fram så snabbt som möjligt de närmaste sekunderna även fast kroppen skriker stopp. Det är något speciellt med det.

Med hjälp av tränare och vänner bestämde jag mig iaf för att åka på det här lägret. Jag var ganska osäker i början på hur det skulle bli. Om jag bara skulle gråta hela tiden eller om jag skulle känna mig jättemycket i vägen. Men det gick överraskande bra. Jag fick som mer energi för varje dag och har känt mig mer glad än på länge. Men såklart finns det fortfarande saker att försöka lära sig och det är nog någonting jag kommer få lägga tid på en tid framför. Tjejerna har varit världens snällaste och vi har pratat öppet om allt. Och det var som att det gjorde gott att få vara där och bara äta, träna, sova. Men vi bestämde redan innan att jag skulle åka hem idag så jag inte tar på mig för mycket utan verkligen lyssnar på mig själv.
 Jag är väldigt glad att jag valde att åka dit och jag längtar redan till nästa läger.

/ Anna 

6 kommentarer till

 1. Välkommen hem ! ser att tvättstugan är upptagen så det har väl blivit mycket svettiga ”arbetskläder” Jag tvättar i morgon bitti sååå attans ta dig om du lämnar över till mig- STÄDNINGEN-( härligt att livet ditt går bra) /Stig

 2. Hej Anna!
  Jag lyssnade på Miriam Bryants sommarprat idag, har du hört hennes bidrag? Jag tyckte hon var görbra, sa så många kloka (men egentligen helt självklara) saker.
  Jag tänkte på dig o vad du går igenom o att var o en har sin historia o planer för framtiden.

  Kram Karin!

 3. Anna! Det var ett sant nöje att följa din skidåkning förra säsongen. Tre minnesbilder framträder lysande när jag tittar i backspegeln.

  1. Semifinalen i skandinaviska cupen när du i nedförsbacken inför sista uppförsbacken vänder upp mellan finskan och norskan och tar täten. Det var skidgodis av högsta kvalitet och visade på en skidintelligens på hög nivå.

  2. Kvartsfinalen i Drammen. Björgen stakar förbi dig i upploppet när du slår om till
  diagonalåkning (wow, vilken kraftfull diagonalåkning) och slår henne.

  3. U23 VM-sprinten när du ledde från start till mål. Fantastisk åkning. Du hade vunnit
  med ungefär samma differens som Jonna Sundling vann sitt j-vm guld om du inte hade slagit av på takten i slutet och med ungefär samma motstånd. Imponerande lopp.

  Tack Anna för att du förnöjde förra säsongen och jag håller tummarna för dig den kommande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *