Flow flow floooow

Tio timmar kvar av träning den här veckan bara!!! Vi på Dala Sports Academy har denna vecka ”hemmaläger” här i Falun med många lugna men långa pass, för att lägga en bra grund inför den fortsatta sommarträningen. Vi har i princip kört ett fyratimmars-pass varje förmiddag och sedan ett aningen kortare på eftermiddagen. Det är extra viktigt att hålla ner farten och enbart koncentrera sig på teknik för att klara alla timmarna utan att slita ner sig för mycket.

Hittills går det bra och jag känner att jag återhämtar mig på ett bättre sätt än förra året om jag jämför mot dem lägren jag gjorde då. Det här blir mitt andra läger för denna period så jag gör minst sagt en rivstart. Något lite mindre kul är att jag har överbelastat muskeln på insida lår så den drar och irriterar i muskelfästet på knät, pga för mycket löpning förra veckan. Så jag får köra lite alternativa grejer ibland, rullskidor klassiskt fungerar helt bra men det vill jag inte köra för mycket eftersom det sliter så mycket på armbågarna och axlarna mot asfalten. Så just nu varvar jag mellan rena stakpass, vanliga klassiska pass, diagonalpass utan stavar, ski-erg (stakmaskin) i kombination med simning, styrka och skidgång i myr. Jag har även tänkt att paddla kajak någon dag. Så det går bra att göra timmarna ändå! Jag får bara variera mig lite mer nu när skate och löpning inte fungerar. 

Och det är kul att jag nu verkligen får möjlighet att lägga en bra grund för min överkroppsträning vilket jag tidigare varit sämre på. Jag går på regelbunden massage och nästa vecka ska jag även träffa en fysioterapeut. Trots att jag får tänka lite nytt när det gäller träningen så är jag inne i ett så bra flow! Allt bara flyter på och det känns som att de problem som dyker upp bara löser sig direkt och flyter vidare. Det är härligt! Nu ska jag flyta vidare, så hörs vi!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *